Guvernul Ucrainei a anunțat, oficial, că va începe cooperarea cu compania ONELIFE pe partea de introducere a criptomonedei OneCoin în domeniul financiar legal din Ucraina. Autoritățile de la Kiev au lansat o scrisoare oficială în care afirmă că ,,Ministerul Transformării Digitale a elaborat „Procedura de înregistrare de stat a furnizorilor de servicii legate de circulația activelor virtuale” și „Regulamentul pentru punerea în circulație a activelor virtuale, securizate prin instrumente financiare” și le-a prezentat Cabinetului de Miniștri al Ucrainei pentru aprobare’’

Mai mult, Direcția Registrelor Electronice și Direcția pentru Dezvoltarea Infrastructurii Digitale au primit ordinal de a constitui „Registrul de stat al furnizorilor de servicii legate de circulația activelor virtuale”.

De asemenea, se lucrează cu Comisia de finanțe, impozite și politici vamale din Rada Centrală pentru elebaorarea proiectului de modificare a Codului fiscal al Ucrainei și completarea acestuia cu un regim fiscal special, care prevede o impozitare mai fidelă a participanților pe piață a activelor virtuale (scutirea de TVA, reducerea cotei impozitului pe venit, obținut din activități pe piața activelor virtuale). După definirea regulilor de impozitare a tranzacțiilor cu criptomonede, vom avea posibilitatea să legalizăm criptocapitalul și să lansăm una dintre cele mai inovatoare zone ale economiei din lume și să începem cooperarea cu compania ONELIFE pe partea de introducere a criptomonedei OneCoin în domeniul financiar legal din Ucraina.
Pentru atingerea acestui obiectiv, secretarul de stat din Ministerul politicii digitale și transformării, responsabil de integrare europeană, este împuternicit să asigure conformitatea cu reglementările elaborate la cea de-a 15-a recomandare FATF pentru piața activelor virtuale. Pentru ca normele prevăzute de lege să funcționeze, este necesar ca furnizorii de servicii de active virtuale legate de circulația activelor virtuale să funcționeze și să se creeze un registru în domeniul juridic și să li se aplice normele AML.

Astfel, în prezent, instituțiile guvernamentale și financiare din Ucraina lucrează la sarcinile descrise mai sus și la adoptarea actelor juridice relevante și la recunoașterea OneCoin în calitate de activ financiar în Ucraina (un activ virtual garantat prin instrumente financiare), și anume încheierea formală a memorandumurilor, acordurilor, contractelor.

Mai mult, legislația ucraineană prevede implicarea activă a ONG-urilor și a reprezentanților afacerilor internaționale în dezvoltarea anumitor dispoziții ale acțiunilor de reglementare, pentru a utiliza cele mai bune practici în domeniul tehnologiilor inovatoare, asigurând un dialog activ între putere și afaceri în dezvoltarea societății civile, în conformitate cu cursul de integrare europeană al Ucrainei. Pentru a asigura acest obiectiv, se înființează grupuri de lucru pe lângă ministerul nostru, se organizează dezbateri tematice și audieri publice. Îi invităm pe reprezentanții companiei dumneavoastră să coopereze în cadrul planificării cadrului legal în limitele asigurării reglementării legislative a intereselor pieței de criptomonede.

Lasa un review